Je kunt bij ons Kookatelier ook een workshop wijn & eten volgen, met een groepje van minimaal 6 en maximaal 12 personen.
In twee uur komen er zes verschillende wijnen en zes verschillende kleine gerechten, die stuk voor stuk perfect bij elkaar passen, op tafel.
We leggen de basis van het ‘pairen’ van wijn bij eten (Wine & Food pairing) uit, dus hoe je het beste de meest geschikte wijn bij gerechten kunt uitzoeken en omgekeerd.
Want dat je bij vis nooit witte wijn moet drinken is een fabeltje en dat alle rode wijn op kamertemperatuur geschonken moet worden een misverstand.
En hoe belangrijk -en waarom- de saus is voor het kiezen van de wijn.
En wat het verschil is tussen een Franse bourgogne of een Chileense carmenère en waar kun je die het beste bij drinken.
We starten met mousserende wijn en gaan dan naar wit, rosé en rood en serveren daar huisgemaakte gerechtjes bij, het wordt een smakelijke middag of avond!
En aan het einde weet je zelf hoe je dit thuis in de praktijk kunt brengen.
De workshop wijn & eten is behalve leerzaam ook lekker en gezellig, dat spreekt voor zich.
Indien gewenst kan deze workshop gecombineerd worden met een driegangendiner of een kookworkshop in ons Kookatelier, vraag naar de mogelijkheden!
Vanaf 50 euro p.p.